Finn over CSG Liudger Splitting

CSG Liudger Splitting is een school voor vmbo basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg, mavo en mavo/havo in Drachten. Op de Splitting vinden we het belangrijk dat je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. En dat je een opleiding volgt die past bij jouw niveau en talent. Daarom mag je bijvoorbeeld kiezen voor accenten. Je kunt kiezen uit: sport, creatief, welzijn, ondernemen, groen en techniek. Finn (12) uit klas 1 kader koos voor techniek.

,,Ik voel mij hier erg thuis; de docenten zijn erg aardig en helpen mij goed. Mijn lievelingsplek in school is de kantine, daar zie ik mijn vrienden van de basisschool. En je kunt er heerlijke panini’s halen! Als accent koos ik voor techniek, ik vind het namelijk erg leuk om met apparaten te werken!”

Afhankelijk van je opleiding krijg je 2 of 4 uren per week accentlessen aangeboden. Hierdoor kun je een betere keuze maken voor je examenprofiel in de bovenbouw. En misschien nog wel het belangrijkste: kiezen voor een vervolgopleiding waar je blij van wordt, omdat het de juiste keuze is voor jou. Kom je er gaandeweg het schooljaar achter dat het accent van je keuze niet helemaal bij je past, dan kies je het jaar erop een ander accent.

 

Meer verhalen lezen of meer weten over CSG Liudger Splitting? Ga naar csgliudger.nl/splitting