Gemma & Iza over CSG Liudger Waskemeer

CSG Liudger Waskemeer staat bekend als een kleinschalige, betrokken en gezellige school. Hoe de leerlingen dit zelf ervaren? Gemma en Iza uit klas 2 vertellen je erover!

Iza (13) uit combiklas 2 havo begint: ,,Op mijn school word je gezien; alle docenten kennen je bij naam en de coaches spreek je minimaal één keer per maand, gewoon om te checken hoe het met je gaat. Dat vind ik erg fijn! Ook voor hulp kun je altijd bij ze terecht. Of bij mijn klasgenoten; we helpen elkaar!”

,,De school is niet te groot, dat vind ik erg prettig. Ik kan de lokalen makkelijk vinden. De docenten staan altijd voor me klaar, bijvoorbeeld tijdens de KWT-uren. Dat zijn één tot twee extra uren per dag waarop je om extra hulp kunt vragen bij een vak of het huiswerk, superfijn” – vult Gemma (13) uit combiklas 2 vwo aan.

Opstromen
Wil je opstromen naar een hoger niveau? Ook dat kan in Waskemeer! Gemma vertelt erover: ,,Op CSG Liudger Waskemeer krijg je vele mogelijkheden om op te stromen. De docenten helpen je daar goed bij. Ik stroomde op van vmbo-tl naar de havo. Het leuke vind ik dat ik nu bij al mijn vriendinnen in de klas zit! De toetsweken zijn nog even wennen, maar ik weet zeker dat dat goed komt. Fijn, die extra uitdaging!”

Taalryk
Bij CSG Liudger Waskemeer krijgen leerlingen van vmbo-tl, havo en vwo de eerste twee jaren les in meerdere talen. ,,Dat noemen ze Taalryk. Zo krijg ik bijvoorbeeld godsdienst en lichamelijke opvoeding in het Engels en muziek in het Fries. Zo leer ik de verschillende talen sneller kennen”, vertelt Iza.

Naast het volgen van vakken in de verschillende talen, komen er in het schooljaar ook een aantal projecten voorbij waarbij meertaligheid een belangrijk item is. Op deze manier leer je actief de wereldtaal Engels en het mooie Fries te gebruiken en dat komt in de toekomst goed van pas!

De lievelingsplek van Gemma & Iza?
De bank naast het podium, daar kun je gezellig zitten en heb je overzicht over de hele kantine.

 

Meer verhalen lezen of meer weten over CSG Liudger Waskemeer? Ga naar csgliudger.nl/waskemeer