KerstCadeauShow bij CSG Liudger Waskemeer een groot succes

WASKEMEER – Ook voor de leerlingen van CSG Liudger Waskemeer is het nu kerstvakantie. De laatste lesweek werd er traditioneel afgesloten met een kerstviering, dit jaar met een extra bijzondere editie. Vijftig leerlingen en tien medewerkers van de school maakten een theatershow die afgelopen donderdag en vrijdag maar liefst drie keer werd gespeeld: de KerstCadeauShow. Alle shows waren stijf uitverkocht. Bijna 1700 euro werd hiermee opgehaald voor De Zonnebloem.

KerstCadeauShow

Docent Frans Buwalda, vroeger werkzaam in het entertainment, kwam de afgelopen zomer op het idee. ‘Na een geslaagde paasviering was het tijd voor iets groots’, stelde hij. Dit is de KerstCadeauShow geworden.

Zoals iedere school van CSG Liudger, is CSG Liudger Waskemeer een open christelijke scholengemeenschap. Uiteraard mag het traditionele kerstverhaal daarom niet ontbreken. ,,Christenen zien de komst van Jezus als een bijzonder kerstcadeau, wat in deze voorstelling in een modern jasje gegoten is”, aldus Buwalda. Samen met docent Sander Winter vormt hij de identiteitscommissie op deze school.

Programma

De show duurde tweemaal 55 minuten en werd onderbroken voor een pauze van ongeveer een halfuur. Voor aanvang van de show, in de pauze en na afloop konden gasten genieten van een hapje en een drankje op het Charles Dickens plein. Deze negentiende-eeuwse sfeer werd gecombineerd met de laatste snufjes uit de 21e eeuw. Zo konden bezoekers onder andere een kerstkaart maken bij het green screen en de wereld van de kerstman ervaren met een sensationele “ride” via een VR bril.

Ook in het atrium van de school – omgeven door een schitterend kerstdecor – viel van alles te beleven: kerstwensen van het publiek, een professionele kerstcircusact, een eigentijds jaaroverzicht met de titel ‘Hart van 2023’, tips om lekkere hapjes te maken, een interactief spelelement, een oudejaarsloterij, een illusieshow en heel veel live gezongen kerstmuziek met dansensemble.

Gespeeld door 50 leerlingen

Leerlingen konden zich in oktober opgeven om mee te werken aan de show. Maar liefst 50 leerlingen gaven zich op om deze onvergetelijke “les” – want ook hier leren jongeren veel van – mee te maken. Waar de één liever een rol achter de schermen of in de techniek wilde, waren er anderen die straalden als illusionist, zangeres, danseres, acteur of presentator. Ook was er een echte keukenbrigade om de gasten, maar ook de cast en crew, te voorzien van de nodige hapjes en drankjes. Uiteraard ontbraken praktische zaken als een kaartjescontrole en garderobe niet.

Hoewel er de afgelopen maanden af en toe is gerepeteerd, werd de show deze week pas écht in elkaar gezet. De generale repetities vonden afgelopen woensdag plaats en later in die week volgenden drie shows: twee op donderdag en één op vrijdag. Ruim 600 kaarten zijn verkocht. Leerlingen, ouders/verzorgers, opa’s en oma’s en buren waren getuige van dit bijzondere evenement. Op de donderdagmiddag bezochten tevens 75 gasten (ouderen) van De Zonnebloem de voorstelling. Dit is ook het goede doel dat aan de show verbonden was. Bijna 1700 euro werd hiervoor opgehaald, wat geheel aan De Zonnebloem ten goede komt.

,,Kerst is het feest van samenzijn en oog hebben voor elkaar, vandaar dat er bewust gekozen is om ons heen te kijken”, aldus Johan Schuurman, directeur CSG Liudger Waskemeer. Vanwege de stormloop op de kaarten en de vele toeschouwers, kan dit concept een succes worden genoemd. Er was namelijk zelfs genoeg animo voor een vierde of vijfde show.

Sponsoren

Ondernemers uit de omgeving zijn benaderd om diverse zaken te sponsoren. Dit kon een prijs zijn voor de spelshow, (vervoer voor) decorstukken of de ingrediënten voor de hapjes. Hier is massaal gehoor aan gegeven. Deze sponsoren staan vermeld in het programmaboekje.

 

Bedankt allemaal voor deze fantastische voorstelling!
CSG Liudger wenst je fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2024!