Kiezen voor accenten

CSG Liudger Splitting is een school voor vmbo basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg, mavo en mavo/havo in Drachten. Op de Splitting vinden we het belangrijk dat je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. En dat je een opleiding volgt die past bij jouw niveau en talent. Daarom mag je bijvoorbeeld kiezen voor accenten. Je kunt kiezen uit: sport, creatief, welzijn, ondernemen, groen en techniek. Wil je hier meer over weten? Janiek (12) uit klas 1 mavo/havo vertelt je er meer over!

,,Ik koos voor het accent creatief, waardoor ik veel mag tekenen en knutselen. Daarom heb ik ook voor deze school gekozen, ik wil namelijk ook graag iets met mijn handen doen! Maar ook als je houdt van timmeren, techniek of juist van dieren dan kun je daarvoor kiezen. Er is voor iedereen wat wils! Volgend jaar maak ik opnieuw een keuze, dan ga ik misschien voor het accent welzijn.”

Afhankelijk van je opleiding krijg je 2 of 4 uren per week accentlessen aangeboden. Hierdoor kun je een betere keuze maken voor je examenprofiel in de bovenbouw. En misschien nog wel het belangrijkste: kiezen voor een vervolgopleiding waar je blij van wordt, omdat het de juiste keuze is voor jou. Kom je er gaandeweg het schooljaar achter dat het accent van je keuze niet helemaal bij je past, dan kies je het jaar erop een ander accent.

Overgang groep 8 naar middelbare school
,,Spannend vond ik het niet, ik had er gewoon erg veel zin in. Nieuwe vrienden maken enzo. Natuurlijk moest ik wennen dat je naar een nieuwe school gaat, toch went dat snel. Een eigen schoollaatje heb ik misschien niet meer, maar alles past gelukkig in m’n tas. Daarin zit alles wat ik nodig heb. Mijn boeken laat ik zoveel mogelijk in mijn kluisje, zo wordt de tas niet te zwaar!”

 

Meer verhalen lezen of meer weten over CSG Liudger Splitting? Ga naar csgliudger.nl/splitting