Kiezen voor Taalryk

Wist je dat je op CSG Liudger Burgum kunt kiezen voor Taalryk onderwijs? Rikst (13) uit klas 2 havo vertelt je er meer over!

,,Omdat ik op de havo zit, kon ik kiezen tussen Nederlandstalig en meertalig onderwijs. Ik koos voor meertalig onderwijs. Dat noemen ze Taalryk. Daardoor krijg ik wiskunde en economie in het Engels en geschiedenis en lichamelijke opvoeding in het Fries, superhandig voor later! Ook als je talen lastiger vindt is het te doen. De docenten helpen je. Je kunt voor al je vragen bij hen terecht, superfijn!”

Bij CSG Liudger Burgum krijgen alle vwo-leerlingen, Taalryk-onderwijs aangeboden. Havoleerlingen kunnen kiezen voor de reguliere havo-opleiding of havo-taalryk. Je krijgt dan, zoals Rikst al vertelde, een deel van de vakken in het Engels, Fries en Nederlands.  Tijdens deze lessen spreek je bijvoorbeeld Engels met je klasgenoten en je docenten.

Op het vwo krijg je de lessen in de volledige onderbouw (leerjaar 1 t/m 3) meertalig aangeboden. Je volgt lessen in het Nederlands, Engels en Fries. Ook krijg je Spaans en vanaf leerjaar 2 Duits.

Boost voor je zelfvertrouwen
Met Taalryk bouw je een duidelijke voorsprong bij de talen – en specifiek bij Engels – op. Deze voorsprong is handig op het hbo of de universiteit, waar Engels steeds meer de voertaal wordt. Ook bij een toekomstige baan komt deze voorsprong goed van pas. En wist je dat het leren van een vreemde taal je zelfvertrouwen een enorme boost geeft?!

 

Meer verhalen lezen of meer weten over CSG Liudger Burgum en Taalryk? Ga naar csgliudger.nl/burgum