Klusklas een groot succes!

Kortgeleden zijn we op de Splitting gestart met de KlusKlas. Op zes donderdagmiddagen maken 20 leerlingen van groep 7 en 8 kennis met de wereld van techniek. Weet jij al wat dit inhoudt?

Het is een gezellige boel tijdens de KlusKlas-middagen op de Splitting. Tijdens zo’n middag komen er allerlei onderdelen van techniek voorbij, zoals meten en aftekenen, boren en figuurzagen en werken met een 3D-printer. Maar ze nemen ook een kijkje bij het Liudger Innovatielab en de grote techniekafdeling, supergaaf!

Wat staat er op het programma?

De opdrachten waaraan de jonge klussers werken, verschillen per keer. In de eerste les stond het ontwerpen van een klok op het programma. Wat een creaties!

De volgende opdracht is het maken van een tangram. Dit is een Chinese puzzel – in het Chinees Qi qiao ban genoemd – welke uit zeven stukken bestaat. De oude god Tan heeft wel 700 verschillende figuren bedacht die je met de tangram kunt maken!

Maar er valt nog veel meer te ontdekken. De mogelijkheden van techniek zijn namelijk eindeloos!

Razendpopulair

Uit het aantal aanmeldingen blijkt dat de KlusKlas erg populair is. Periode 1 en 2 waren namelijk razendsnel volgeboekt. Is het jou niet gelukt om je aan te melden? Niet getreurd, vanaf 18 januari 2024 kun je je inschrijven voor de KlusKlas van periode 3! Kijk voor meer info en aanmelden op csgliudger.nl/klusklas.