Leren over de Griekse mythologie en de Romeinen

CSG Liudger Raai is een school voor havo, atheneum en gymnasium in Drachten. Op de school valt genoeg te kiezen, zoals voor tweetalig onderwijs, het gymnasium of juist voor het technasium. Over het gymnasium kan Carlijn (15) je wel wat vertellen!

,,Op het gymnasium leer je niet alleen de talen Grieks en Latijn, maar je leert ook veel over de Griekse mythologie en hoe de Grieken en Romeinen leefden, erg interessant!”

Over het gymnasium
Het gymnasium is net als het atheneum een zesjarige opleiding die je voorbereidt op een studie aan de universiteit. Deze opleiding wordt aangeboden als gymnasium of gymnasium-tweetalig onderwijs. Naast de gewone schoolvakken krijg je op het gymnasium les in de talen Grieks en Latijn.

Bij Grieks en Latijn leer je niet alleen talen. Je leert ook veel meer over de Griekse mythologie, Griekse en Romeinse cultuur en de invloed daarvan in latere tijden én in onze tijd. Wist je bijvoorbeeld dat je in vele steden gebouwen vindt, die elementen van de Griekse en Romeinse bouwkunst bevatten? En dat kennis van Grieks en Latijn het leren van andere talen makkelijker maakt? Als je het gymnasium wilt volgen is het belangrijk dat je nieuwsgierig bent, interesse hebt in de geschiedenis van de antieke culturen, dat je van talen houdt en dat je het leuk vindt om je ergens in vast te bijten.

 

Meer verhalen lezen of meer weten over CSG Liudger Raai? Ga naar csgliudger.nl/raai