Lesprogramma (cyber)pesten

Vanaf dinsdag 23 december biedt CSG Liudger Splitting het (virtuele) lesprogramma (cyber)pesten aan. Met dit programma willen we leerlingen bewust maken van de invloed van pesten. Het programma wordt aangeboden aan klas 1 en 2 basis/kader en mavo en bestaat uit vier lessen. Eén les wordt aangeboden in het Liudger Innovatielab.

Lesprogramma
Tijdens het lesprogramma (cyber)pesten leren de leerlingen wat pesten is, welke vormen van pesten er zijn, waarom iemand pest, wat pesten met iemand doet en wat ze kunnen doen als ze zien dat iemand wordt gepest. De praktijk staat centraal tijdens de lessen. Leerlingen gaan met elkaar in gesprek en aan het werk aan de hand van stellingen, het bekijken van filmpjes, het analyseren van groepsopstellingen en het maken van opdrachten.

Bij één van de lessen zijn ze welkom bij het Liudger Innovatielab. In het Innovatielab gaan ze door middel van een VR-bril, ervaren hoe het is om gepest te worden, hoe het is om iemand te pesten en hoe het is om er bij te staan.

De laatste les mogen ze in groepjes aan de slag met een zelf uitgekozen opdracht. Ze kunnen o.a. kiezen uit de opdrachten: maak een filmpje om (cyber)pesten tegen te gaan, maak een poster met tips voor het tegengaan van (cyber)pesten, maak een presentatie voor leerlingen van groep 8, zoek boeken en/of liedjes over pesten, maak een stipverhaal of schrijf een verhaal over (cyber)pesten.

De eerste lessen staan gepland op dinsdag 21 december en donderdag 23 december. Benieuwd naar het lesprogramma? Check dan regelmatig deze stories!