Liudger Drone Event 2023

 

Op donderdag 22 juni beleefden 638 eerstejaars van CSG Liudger en PRO Drachten een dag vol technologie en innovatie tijdens de tweede editie van het Liudger Drone Event. De leerlingen konden deelnemen aan tal van activiteiten. Van programmeren met drones, interactieve dansmatten, een lasergame-arena tot een VR-experience. Ieder dagdeel werd afgesloten met een Drone cup finale, een spannende strijd tussen de verschillende scholen.

Liudger Innovatielab
Het Liudger Drone Event is een initiatief van het Innovatielab Team (ILT), welke bestaat uit medewerkers van PRO Drachten en alle scholen van CSG Liudger. Samen runt het team het Liudger Innovatielab, met als doel om leerlingen, medewerkers en externe partijen te inspireren. Ook organiseert het ILT overstijgende activiteiten zoals het Liudger Drone Event.

Liudger Drone Event
Met het Liudger Drone Event wil het ILT leerlingen kennis laten maken met de werking en toepassing van drones en docenten van CSG Liudger en PRO Drachten inspireren om gebruik te maken van moderne leertechnologieën in hun lessen.

Onderwijsproject
Het Liudger Drone Event is een onderwijsproject voor alle eerstejaars van CSG Liudger en PRO Drachten. Op het programma stond afgelopen maanden een kick-off, gastlessen, projectlessen en het Drone Event. Tijdens de projectlessen ontwierpen de leerlingen een obstakel. De obstakels vormden 22 juni een indrukwekkend en kleurrijk droneparcours in het Sportbedrijf Drachten.

Drone cup finale
De scholen gingen de strijd aan om de titel ‘beste droneteam 2023’. De eerste finale werd gewonnen door Daniël van CSG Liudger Raai en de tweede door Jorn van CSG Liudger Burgum. Daniël: ,,Ik vond het parcours met de obstakels het leukst. Ik had in ons technieklokaal veel geoefend en dat heeft geholpen!” De prijs voor de mooiste obstakels ging naar leerlingen van PRO Drachten en CSG Liudger Splitting.

Het Drone Event werd georganiseerd in samenwerking met het FryskLab, ROC Friese Poort en FutureMindz.