Liudger Drone Event groot succes

Het Liudger Innovatielab organiseerde donderdag 23 juni het Liudger Drone Event. Aan het event deden 545 leerlingen uit klas 1 van PRO Drachten en CSG Liudger locatie Raai, Splitting, Burgum en Waskemeer mee. Het evenement vond plaats bij het Sportbedrijf Drachten en in en rondom CSG Liudger Raai en Splitting in Drachten.

Het Drone Event werd georganiseerd door het Innovatielab Team. In dit team zitten medewerkers van PRO Drachten en alle locaties van CSG Liudger. Het team runt het Liudger Innovatielab, inspireert leerlingen, medewerkers en externe partijen en organiseert locatie overstijgende activiteiten, zoals het Liudger Drone Event. Met het Liudger Drone Event wilde het team leerlingen kennis laten maken met de werking en toepassing van drones en docenten van CSG Liudger en PRO Drachten inspireren om gebruik te maken van moderne leertechnologieën in hun lessen.

Drone project
Het Liudger Drone Event was de afsluiting van een inspirerend en leerzaam onderwijsproject. Het project bestond uit vier onderdelen: een kick-off, gastlessen, projectlessen en het Drone Event. Er zijn o.a. lessen gegeven over de invloed van nieuwe technologieën op de economie, de beroepen van de toekomst en de toepassing van drones. Medewerkers van ROC Friese Poort, Brandweer Fryslân en Medical Drone Service verzorgden de gastlessen.

Drone Event
Dutch Drone Events opende het Drone Event met een lezing en demonstratie. Vervolgens werden er bij het Sportbedrijf Drachten, op het plein van CSG Liudger Splitting en in het Liudger Innovatielab tal van activiteiten georganiseerd. De leerlingen konden vliegen met drones, een werkstukje maken bij de techniekbus van het Frysklab, leren hoe een greenscreen werkt, spelen met robots en ervaren hoe het is om een VR-bril op te hebben.

Liudger Innovatielab
Het Liudger Innovatielab is hét kennis en inspiratielab van CSG Liudger. Medewerkers, leerlingen en externe partijen kunnen met materialen van en/of in het Innovatielab experimenteren met de nieuwste leertechnologieën. Van drones, VR-brillen, 3D printers tot robots. Het Drone Event werd mede mogelijk gemaakt door ROC Friese Poort, Frysklab en Dutch Drone Events. Meer informatie over het Liudger Innovatielab staat op www.csgliudger.nl/innovatielab.