Ontdek je talent op CSG Liudger Burgum

Iedereen heeft talent. Misschien heb je talent voor sport, muziek of ben je kunstzinnig aangelegd. Om jouw talent te ontdekken en ontwikkelen, is CSG Liudger Burgum gestart met ‘THS talenturen’. 

In het vorige schoolseizoen was dit zo’n succes dat dit ook in klas twee wordt voortgezet. Ieder blok kunnen leerlingen kiezen uit zo’n acht projecten, die door docenten vanuit hun vak of interesse worden aangeboden.

Eén van de sportieve uitdagingen op de agenda is een triatlon. Deze week zijn twee sportdocenten gestart om met een grote groep scholieren te werken aan: zwemmen, fietsen en hardlopen. Ter afsluiting van het project wordt een mini-triatlon georganiseerd.

Maar ook door de rest van het jaar heen kunnen de leerlingen van CSG Liudger Burgum kiezen voor verschillende talentprojecten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor muziek, een potje leren schaken of lekker wroeten in de moestuin. Of als je graag foto’s maakt, dan is ‘Het Perfecte Plaatje’ écht iets voor jou. Hier ga je buiten mooie foto’s maken. En de mooiste foto’s? Die komen net zoals vorig jaar te hangen in school.

Na de kerstvakantie starten meerdere talentgroepen samen aan de voorbereidingen op de musical. Leerlingen van de toneelgroep, beeldende vorming en muziek werken daarbij samen om een mooie productie neer te zetten. Uiteindelijk gaat het om het plezier, samen met anderen, zonder dat de leerlingen hier een cijfer voor krijgen. Door aan hun eigen talent te werken, komen ze steeds dichterbij ‘worden wie je wilt zijn’. Want als je mag zijn wie je bent, ben je pas echt gelukkig.