Op de Raai valt genoeg te kiezen!

Wist je dat je er bij CSG Liudger Raai genoeg te kiezen valt? Ruben en Jelisa vertellen je meer!

Jelisa (13) uit 2 vwo begint: ,,Op de Raai valt genoeg te kiezen, bijvoorbeeld voor het gymnasium of technasium. Ik koos voor het laatste. Zo kan ik ook met mijn handen werken! Op school wordt veel aandacht besteed aan hoe het met je gaat. Niet alleen door de vele coachgesprekken, maar ook door de docenten. Ik zit hier helemaal op mijn plek!”

Technasium
Ruben (13) uit 2 havo vertelt over zijn keuze voor de Raai: ,,Ik koos voor de Raai vanwege het Technasium; dat betekent werken met techniek, dingen uitvinden en oplossingen bedenken voor maatschappelijke problemen. Voor klimaatproblemen bijvoorbeeld. Daarbij werk je vaak in groepjes, zo leer je goed samenwerken. Het leukste aan het Technasium vind ik dat je de oplossing zelf mag bedenken en hier ook een prototype, maquette of eindproduct voor maakt. Creatief met techniek!”

Tweetalig onderwijs (TTO)
Maar er valt nog meer te kiezen, voor tweetalig onderwijs bijvoorbeeld. ,,Met TTO leer je beter Engels spreken, omdat je dat ook in de lessen oefent. Bijna alle vakken worden in het Engels gegeven, zo pik je de taal extra snel op! Het is een leuke uitdaging en handig voor later, als je iets met taal gaat doen of naar een universiteit wilt bijvoorbeeld”, vertelt Jelisa.

Over CSG Liudger Raai
CSG Liudger Raai is een school voor havo, atheneum en gymnasium in Drachten. We vinden het belangrijk dat jij de tijd neemt en krijgt om je talenten te ontwikkelen en om te onderzoeken wat bij je past. Of je nu bij ons op de havo, het atheneum of het gymnasium zit, het technasium doet of tweetalig onderwijs volgt; wij bieden gedurende het schooljaar activiteiten aan voor alle leerlingen waarbij jouw keuze voorop staat.

 

Meer verhalen lezen of meer weten over CSG Liudger Raai? Ga naar csgliudger.nl/raai