Oud-leerling Raai is Aanjager van Technologie

Douwe de Jong, oud-leerling van locatie Raai, was afgelopen studiejaar Aanjager van Technologie. Als stem van de toekomst, versnellen de Aanjagers van Technologie urgente transities, pakken ze maatschappelijke uitdagingen aan en werken ze aan een duurzame toekomst. Met de steun en expertise van de vier Technische Universiteiten, werken ze aan concrete initiatieven op het gebied van Circulaire Economie, Digitale Veiligheid, Energie, Landbouw en Gezondheidszorg. Ze bouwen voort op de inzichten van hun voorgangers en werken toe naar dat ene doel: het versnellen van transities met technologische innovatie.

Techrede

Op donderdag 16 september 2021 spraken de Aanjagers van Technologie de Techrede 2021 uit. Tijdens deze Techrede werden meerdere initiatieven gepresenteerd waarbij de studenten, in samenspraak met politiek en industrie, maatschappelijke transities willen versnellen. Dit jaar staat in het teken van woorden omzetten in daden. Het doel van deze studenten is om aan leiders van de politiek en het bedrijfsleven te laten zien dat concrete acties een enorme impact kunnen hebben op urgente maatschappelijke transities.

Grietje Soet, teamleider vwo-bovenbouw CSG Liudger Raai, was bij de Techrede aanwezig. “Van Raai naar Techrede: trots om dit moment met Douwe te mogen delen!” Douwe zat van 2009 tot 2014 op locatie Raai te Drachten.

Module NLT

Afgelopen schooljaar (2021-2022) was Douwe terug op de Raai. Hier gaf hij, samen met Rianne Bartelds, een door hem en medestudent ontwikkelde lesmodule NLT rondom landbouw en duurzaamheid. Deze module is bedoeld om middelbare scholieren kennis te laten maken met duurzame voedselproductie en innovatieve landbouw. De video hiervan vind je hier. Inmiddels is Douwe afgestudeerd aan de Wageningen University & Research (WUR).

Ben je net zo enthousiast over technologie als Douwe? Kies dan voor vakken als NLT en O&O. Binnen de Raai valt namelijk heel wat te kiezen!