PRO Drachten start met Skillsfactory in Sluisfabriek Drachten

PRO Drachten, een samenwerking voor praktijkonderwijs tussen CSG Liudger en OSG Singelland, is afgelopen woensdag gestart met een Skillsfactory. Directeur Ewoud Stadman (rechts op foto) en Trea Westra (links op foto), voorzitter van de Sluisfabriek, ondertekenden een overeenkomst. Een unieke samenwerking en locatie!

De Skillsfactory, gevestigd in de historische Sluisfabriek te Drachten, biedt vanaf 15 mei een leeromgeving voor leerlingen van PRO Drachten. Leerlingen van klas 3, en minimaal 14 jaar, starten in het praktijkonderwijs normaliter met de externe stage. Soms lukt dat echter om verschillende redenen niet. De leerling is nog te jong, moet extra oefenen op arbeidsvaardigheden, zit niet goed in zijn vel of is via zij-instroom binnengekomen en heeft nog geen enkele stage ervaring. Om deze leerlingen goed op de externe stage voor te bereiden, kunnen zij bij de Skillsfactory worden begeleid bij het ontwikkelen van arbeidsvaardigheden. Het programma omvat een breed scala aan activiteiten, van dienstverlening aan externe partijen tot talentontwikkeling en bevordering van ontmoetingen binnen het bedrijfsleven. Met een flexibele aanpak wordt elke leerling op maat begeleid naar een succesvolle externe stage.

Een greep uit de werkzaamheden voor de leerlingen:

  • Assisteren bij voorbereidingen voor evenementen
  • Uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden
  • Onderhoud van de tuin en verzorging van dieren
  • Assisteren van startende ondernemers
  • Uitvoeren van diverse taken ter ondersteuning van bedrijfsactiviteiten
  • Productiematige werkzaamheden van opdrachtgevers

 

Tijdens deze werkzaamheden wordt gewerkt aan specifieke doelen die gericht zijn op de externe stagevoorbereiding. Dagelijkse coaching en evaluatie zullen bijdragen aan het behalen van individuele doelstellingen en hopelijk (weer) een stap richting externe stage. Door samenwerking met Trea Westra, voorzitter van de Sluisfabriek, kunnen de leerlingen van PRO Drachten dit traject, met al haar mogelijkheden, volgen.

 

Publicatiedatum: 16 mei 2024