Finale FIRST LEGO League bij CSG Liudger Raai

Op vrijdag 16 december organiseren NHL Stenden Hogeschool, ROC Friese Poort en CSG Liudger één van de regiofinales van de FIRST LEGO League. In het atrium en technasiumlokaal van CSG Liudger Raai in Drachten gaan ruim 200 basis- en vo-leerlingen de uitdaging aan, om een plek te bemachtigen in de landelijke finale. 

FIRST
LEGO League

De FIRST LEGO League is een wedstrijd die jongeren in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken, aan de hand van verschillende opdrachten. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Dit jaar is dat SUPERPOWERED. Meer informatie over het thema staat op firstlegoleague.nl/challenge/seizoen-2022-2023.

Mieke van den Dolder, Relatiebeheerder Sterk Techniekonderwijs regio Zuidoost-Friesland:
“Ik ben erg blij dat we na twee jaar weer een grote finale kunnen organiseren! In Drachten doen negentien wedstrijdteams mee, bestaande uit leerlingen van basis- en vo-scholen uit Drachten en omstreken.”


Regiofinale
De regiofinale bestaat uit vier onderdelen: het bedenken en presenteren van een innovatieve oplossing gekoppeld aan het centrale thema, het bouwen van een robot, het uitvoeren van missies met de robot in de wedstrijdarena en core values (21e-eeuwse vaardigheden). De wedstrijdarena vormt het hart van het evenement. Hier vinden de missies plaats. In het technasium worden diverse doe-activiteiten georganiseerd; van een autosimulator, Xbox, green screen en VR-brillen tot het opwekken van energie met een waterstoffiets. Ook is er een expositieruimte waar alle teams zich presenteren.

Er zijn vele prijzen te winnen. De belangrijkste prijs is een ticket voor de landelijke finale. Dit jaar mag de organisatie twee tickets weggeven! Waar en wanneer de landelijke finale plaatsvindt, is nog onbekend. In de jury van de regiofinale in Drachten zitten medewerkers van Circulair Friesland, Van Wijnen, Ventura Systems, BD Kiestra, Spark Technologies, Gasunie, Omrin, NHL Stenden en ROC Friese Poort.

Meer informatie staat op www.firstlegoleague.nl.