Regiofinale First Lego League

Dit jaar nemen meer dan 300 basis- en vo-leerlingen uit Friesland deel aan het project FIRST LEGO League, georganiseerd door NHL Stenden, Firda en CSG Liudger. Het project wordt afgesloten met twee regiofinales; op zaterdag 27 januari bij NHL Stenden te Leeuwarden en op vrijdag 2 februari bij CSG Liudger Splitting te Drachten. Tijdens deze finales gaan de leerlingen in teamverband de uitdaging aan om een plek te bemachtigen in de landelijke finale. Aan de finale in Drachten doen alle scholen van CSG Liudger mee. 

FIRST LEGO League
De FIRST LEGO League is een internationaal project dat jongeren in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Dit doen ze aan de hand van verschillende opdrachten. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Dit jaar is dat Masterpiece. Het project bestaat uit vier onderdelen: het bedenken en presenteren van een innovatieve oplossing gekoppeld aan het centrale thema, het bouwen van een robot, het uitvoeren van missies met de robot in de wedstrijdarena en core values (21e-eeuwse vaardigheden).

Regiofinales
Tijdens de twee regiofinales worden de jongeren door een deskundige jury beoordeeld op de vier onderdelen. In de jury zitten medewerkers van bedrijven en (onderwijs)instellingen uit de regio. Er zijn vele prijzen te winnen, waaronder twee tickets voor de landelijke finale in ’s-Hertogenbosch. De wedstrijdarena vormt het hart van het evenement. Hier vinden de missies plaats. Rondom de wedstrijdarena worden diverse doe-activiteiten voor de deelnemers en het publiek georganiseerd. Ook is er een expositieruimte waar alle teams zich presenteren.

De regiofinales van de FIRST LEGO League vinden plaats op zaterdag 27 januari vanaf 10.00 uur in Leeuwarden en op vrijdag 2 februari vanaf 9.00 uur in Drachten. Meer informatie staat op www.firstlegoleague.nl