CSG Liudger Splitting ontvangt elektrische auto

CSG Liudger Splitting heeft een VW e-Up ontvangen, beschikbaar gesteld door het Techniek Expertise Centrum regio Zuidoost-Friesland en Autoland van den Brug Drachten. De auto wordt gebruikt als lesmateriaal en als vervoersmiddel tijdens projecten en stagebezoeken.

De elektrische auto vormt een mooie aanvulling op het wagenpark van CSG Liudger Splitting. “We willen onze leerlingen kennis laten maken met alle facetten van het vak en daar hoort een elektrische auto zeker bij!” aldus Marten Kooistra, docent Mobiliteit en Transport bij CSG Liudger Splitting.

Het TEC is een duurzame samenwerkingsstructuur tussen het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid, ontstaan vanuit het project Sterk Techniekonderwijs. Eén van de doelstellingen van het TEC is het gebruikmaken van elkaars faciliteiten, om innovaties vanuit het bedrijfsleven het onderwijs in te brengen. De elektrische auto wordt dan ook uitgewisseld met andere vmbo-scholen die het keuzedeel ‘elektrische voertuigen’ aan gaan bieden.