FIRST LEGO League

NHL Stenden Hogeschool, ROC Friese Poort en CSG Liudger organiseren de FIRST LEGO League in Friesland. Maar wat is de FIRST LEGO League? Lees er alles over op deze pagina!

Over de FIRST LEGO League

De FIRST LEGO League is een internationale wedstrijd, waarbij jongeren tussen de 9 en 15 jaar in teamverband geïnspireerd worden om de maatschappelijke rol van techniek en wetenschap te onderzoeken aan de hand van uitdagende opdrachten. 

 

De FIRST LEGO League is een echt teamproject! Een team dat deelneemt aan de FIRST LEGO League bestaat uit maximaal 10 kinderen in de leeftijd 9 t/m 15 jaar (groep 7/8 PO en leerjaar 1/2 VO). De teamcoach begeleidt het FIRST LEGO League team en kan een leraar, ouder, familielid of bekende zijn.

Het project bestaat uit verschillende onderdelen:
– Robottechniek
– Wedstrijdmissies
– Projectpresentatie
– Teamwork

Er wordt ieder jaar met een ander thema gewerkt. Dit jaar is het thema: The masterpiece. Bekijk hier de video over het centrale thema.

Om de leerlingen en docenten kennis te laten maken met het project en voor te bereiden op alles wat komen gaat, wordt er op vrijdag 6 oktober een kick-off bij ROC Friese Poort in Drachten georganiseerd. Het programma bestaat uit interactieve workshops, zoals programmeren, presenteren en de missiebespreking.

In Friesland organiseren NHL Stenden Hogeschool, ROC Friese Poort en CSG Liudger twee finales. De regiofinales vinden plaats bij CSG Liudger in Drachten en bij NHL Stenden in Leeuwarden.

Tijdens de regiofinale worden de teams door professionals uit het bedrijfsleven op vier onderdelen beoordeeld: een presentatie over het centrale thema, een missie met een legorobot in de wedstrijdarena, robottechniek en teamwork.

De regiofinale in Drachten vindt plaatst op vrijdag 2 februari 2024 bij CSG Liudger Raai. 

Tijdens de regiofinale zijn er vele prijzen te winnen. De belangrijkste prijs is een ticket voor de landelijke finale. De datum voor de landelijke finale wordt binnenkort bekendgemaakt. 

Wil je graag met één of meer teams meedoen? Dat kan! Kijk voor een toelichting op het project en aanmelden op www.firstlegoleague.nl en/of neem contact op met Mieke van den Dolder, projectcoördinator FIRST LEGO League Drachten: m.dolder@csgliudger.nl.

Heb je nog vragen over dit onderwerp?

Neem dan gerust contact op!