FIRST LEGO League

NHL Stenden Hogeschool, ROC Friese Poort en CSG Liudger organiseren de FIRST LEGO League in Friesland. Maar wat is de FIRST LEGO League? Lees er alles over op deze pagina!

Over de FIRST LEGO League

De FIRST LEGO League is een internationale wedstrijd, waarbij jongeren tussen de 9 en 15 jaar in teamverband geïnspireerd worden om de maatschappelijke rol van techniek en wetenschap te onderzoeken aan de hand van uitdagende opdrachten. 

 

De FIRST LEGO League is een echt teamproject! Een team dat deelneemt aan de FIRST LEGO League bestaat uit maximaal 10 kinderen in de leeftijd 9 t/m 15 jaar (groep 7/8 PO en leerjaar 1/2 VO). De teamcoach begeleidt het FIRST LEGO League team en kan een leraar, ouder, familielid of bekende zijn.

Het project bestaat uit verschillende onderdelen:
– Robottechniek
– Wedstrijdmissies
– Projectpresentatie
– Teamwork

Normaal gesproken loopt het project van september tot februari. In verband met corona, is dat dit jaar later geworden.

Er wordt ieder jaar met een ander thema gewerkt. Dit jaar is het thema Cargo Connect. De teams worden uitgedaagd om uitvindingen en innovaties te bedenken rondom transport, distributie en wereldhandel. Bekijk hier de video over het centrale thema.

In Friesland organiseren NHL Stenden Hogeschool, ROC Friese Poort en CSG Liudger twee finales. De regiofinales vinden plaats op vrijdag 11 maart bij CSG Liudger in Drachten en zaterdag 9 april bij NHL Stenden in Leeuwarden.

Tijdens de regiofinale worden de teams door professionals uit het bedrijfsleven op vier onderdelen beoordeeld: een presentatie over het centrale thema, een missie met een legorobot in de wedstrijdarena, robottechniek en teamwork.

Tijdens de regiofinale zijn er vele prijzen te winnen. De belangrijkste prijs is een ticket voor de Beneluxfinale. Dit jaar mag de organisatie twee tickets weggeven, namelijk de Campions Award en de Benelux Innovatie Award. De Champions Award is voor de overall winnaar van de regiofinale en de Benelux Innovation Award voor het team met een zeer innovatief projectidee. De Beneluxfinale vindt plaats op 21 mei bij de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM).

Editie 2021-2022 wordt dit voorjaar afgerond. Wil je volgend jaar graag met één of meer teams meedoen? Dat kan! Kijk voor een toelichting op het project op www.firstlegoleague.nl en/of neem contact op met Coen Mollema, projectcoördinator FIRST LEGO League Drachten: c.mollema@csgliudger.nl

Heb je nog vragen over dit onderwerp?

Neem dan gerust contact op!