J

Coronavirus

Coronavirus

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat de scholen weer volledig open gaan. Dit mag vanaf maandag 31 mei en is vanaf maandag 7 juni is het zelfs verplicht. De scholen van CSG Liudger gaan vanaf deze week weer open. Wij zijn blij dat we het fysieke onderwijs weer volledig op kunnen starten. Het is nog een paar weken tot de zomervakantie. Weken met examens, toetsen en andere activiteiten. Dit vraagt veel flexibiliteit en inzet van onze collega’s en leerlingen. Wij doen ons uiterste best om het onderwijs zo goed mogelijk te organiseren. 

Maatregelen en richtlijnen
Wij houden ons op school aan de landelijke richtlijnen van het RIVM, kijk voor alle actuele richtlijnen op de website van de Rijksoverheid. Onderstaand de belangrijkste basisregels op een rij:

 • Was meerdere keren per dag 20 seconden je handen (bij binnenkomst lokaal, voor de pauze, na de pauze en na toiletbezoek)

 • Schud geen handen.

 • Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog.

 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

 • Raak  je gezicht zo min mogelijk aan.

 • Draag in openbare ruimtes een mondneuskapje.

Geen 1,5 meter maatregel meer voor leerlingen onderling
Vanaf 31 mei wordt de 1,5 meter maatregel voor leerlingen onderling in school losgelaten. Het advies van het OMT is, dat leerlingen en medewerkers zich minimaal 2 keer per week zelf kunnen testen op corona. De 1,5 meter maatregel tussen leerlingen en onderwijspersoneel en voor onderwijspersoneel onderling blijft wel van kracht.

Gratis zelftesten
De zelftest is een test om snel te zien of iemand besmet is met het coronavirus. Zo kunnen we een uitbraak van het coronavirus op school voorkomen of beperken. De zelftest dient thuis te worden afgenomen, onder begeleiding van een ouder/verzorger. De test is makkelijk te gebruiken. Er zit instructiemateriaal in de verpakking van de zelftest.

Belangrijk!

 • Het afnemen van een zelftest is vrijwillig. Iedereen heeft het recht om deelname te weigeren.

 • De zelftest is een aanvulling op de bestaande coronamaatregelen op school en het testbeleid van de GGD, en komt hier niet voor in de plaats.

 • Iedereen met klachten, die kunnen duiden op een besmetting met het coronavirus, of die als nauw contact naar voren komt uit bron- en contactonderzoek, wordt verzocht zich direct te laten testen bij een GGD-testlocatie.

Risicogroep

 • Leerlingen die behoren tot een risicogroep kunnen worden vrijgesteld van fysiek onderwijs. Dit is de beslissing van ouder(s)/verzorger(s) in overleg met de school. Bij langdurig thuisblijven van de leerling treden de reguliere processen rondom passend onderwijs in werking.

 • Leerlingen met gezinsleden uit een risicogroep gaan naar school maar hebben de keuze van dit uitgangspunt af te wijken. Dit is de beslissing van ouder(s)/verzorger(s) in overleg met de school. Bij langdurig thuisblijven van de leerling treden ook hier de reguliere processen rondom passend onderwijs in werking

Vragen?
In alles wat we besluiten en doen, houden we rekening met de lastige situatie waarin we ons met elkaar bevinden en met de zorgen en vragen die er zijn van leerlingen en ouders. Zorgvuldigheid en veiligheid gaan voor ons voor snelheid. Voor vragen verwijzen we je naar de website van de Rijksoverheid. Is je vraag na het lezen van deze website nog niet beantwoord, neem dan contact op via info@csgliudger.nl

 
CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.