J

Accent op aandacht

Coronavirus

Coronavirus

Het kabinet heeft besloten om lockdown te verlengen en de scholen voor voortgezet onderwijs in ieder geval tot en met 9 februari grotendeels te sluiten, om zo verdere verspreiding van het coronavirus te beperken en kwetsbare groepen in de samenleving te beschermen. Dit geldt ook voor de scholen van CSG Liudger, met uitzondering van:

- lessen voor examenleerlingen die op school plaats moeten vinden;
- leerlingen die schoolexamens moeten doen in het voorexamenjaar en het examenjaar;
- praktijkgerichte lessen voor leerlingen in leerjaar 4 van het vmbo;
- leerlingen van ouder(s)/verzorger(s) die werken in cruciale beroepsgroepen;
- leerlingen in kwetsbare posities.

Onderwijs op afstand
In alle andere gevallen krijgen de leerlingen onderwijs op afstand. We doen er alles aan om het onderwijs zo goed mogelijk door te laten gaan.

Cruciale beroepsgroepen
Leerlingen met ouder(s)/verzorger(s) die werkzaam zijn in cruciale beroepsgroepen zijn welkom op de eigen locatie. In een lijst van de overheid staan deze cruciale beroepsgroepen vermeld, zie www.rijksoverheid.nl.

Onderwijs op afstand lukt niet?
Leerlingen voor wie het belangrijk is dat ze vooral onderwijs op school ontvangen, omdat ze thuis niet tot leren komen of bijvoorbeeld extra ondersteuning nodig hebben, zijn in overleg met hun mentor/coach ook welkom op school.

Anderhalve meter
Ook heeft het kabinet bekendgemaakt dat leerlingen niet alleen 1,5 meter afstand van docenten moeten houden, maar ook onderling.

Vragen?
In alles wat we besluiten en doen, houden we rekening met de lastige situatie waarin we ons met elkaar bevinden en met de zorgen en vragen die er zijn van leerlingen en ouders. Zorgvuldigheid en veiligheid gaan voor ons voor snelheid. Voor vragen verwijzen we je naar de website van de Rijksoverheid. Is je vraag na het lezen van deze website nog niet beantwoord, neem dan contact op via info@csgliudger.nl

 
CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.