J

Leerlingen Raai leren studenten mbo-opleiding onderwijsassistent programmeren

Leerlingen Raai leren studenten mbo-opleiding onderwijsassistent programmeren

Op vrijdag 27 september organiseren NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger de kick-off van de regiofinale van de FIRST LEGO League bij ROC Friese Poort in Drachten. Tijdens de kick-off krijgen de teams die zich aangemeld hebben voor de regiofinale in Drachten workshops aangeboden, verzorgd door leerkrachten en/of leerlingen van de drie scholen. Leerlingen van de mbo-opleiding Onderwijsassistent verzorgen bijvoorbeeld een workshop ‘Programmeren basis en gevorderd’. Maar, voordat ze de workshop kunnen geven moeten ze eerst zelf een training volgen. Vandaag waren drie (oud)deelnemers van CSG Liudger bij ROC Friese Poort op bezoek om ze alle ins en outs te vertellen.

FIRST LEGO League
De FIRST LEGO League is een internationale wedstrijd waarbij jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitgedaagd worden om de maatschappelijke rol van wetenschap en techniek te ontdekken aan de hand van uitdagende opdrachten. Ter afsluiting van het project worden door het hele land regiofinales georganiseerd. Op vrijdag 13 december vindt de regiofinale in Drachten plaats. Aan de finale in Drachten doen 20 teams mee. Tijdens de regiofinale worden de teams op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema, een missie met legorobots in de wedstrijdarena, robottechnieken en teamwork. Er wordt ieder jaar met een ander thema gewerkt. Dit jaar is het thema “City Shapers”.

{album-453-open}

 

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.