J

Tentoonstelling Anne Frank bij CSG Liudger locatie Burgum

Tentoonstelling Anne Frank bij CSG Liudger locatie Burgum

Van maandag 23 september t/m vrijdag 18 oktober a.s. is de reizende tentoonstelling ‘Laat me mezelf zijn’ van de Anne Frank Stichting te zien in het open leercentrum van CSG Liudger locatie Burgum. De tentoonstelling wordt donderdag 26 september om 10.30 uur geopend door schrijfster Wilma Geldof, bekend van onder andere de boeken: ‘Elke dag een druppel gif’ en ‘Het meisje met de vlechtjes’.

Laat me mezelf zijn
Laat me mezelf zijn, is een reizende tentoonstelling;  het verbindt het levensverhaal van Anne Frank met de belangrijkste gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog en de actualiteit. Jongeren van nu komen aan het woord en vertellen, naar aanleiding van het verhaal van Anne Frank, over o.a. hun plaats in de samenleving, discriminatie, idealen en verwachtingen.

Voor en door leerlingen
De inhoud en de vormgeving van de tentoonstelling zijn afgestemd op het gebruik door leerlingen. Er worden 11 leerlingen uit de klassen 3 vmbo, havo en vwo getraind door de Anne Frank Stichting. Zij geven de komende weken rondleidingen aan alle leerlingen van de locatie en aan andere geïnteresseerden, waaronder leerlingen van vier basisscholen.

Bij een rondleiding alleen blijft het niet. Alle klassen gaan aan de hand van het lesmateriaal van de Anne Frank Stichting aan het werk met het thema. Bij het vak Modern Skills schrijven de leerlingen een dagboek uit een oorlog, bij het vak Fries lezen ze het boek ‘Wès net bang’ van Hanneke de Jong , bij het vak Nederlands schrijven ze een verhaal en bij het vak Beeldende Vorming brengen ze het verhaal tot leven,” aldus Jacqueline Berger, docent Nederlands.

Opening
De locatie heeft schrijfster Wilma Geldof gevraagd om de tentoonstelling te openen. Geldhof heeft o.a. boeken geschreven die een relatie hebben met de Tweede Wereldoorlog. Op 26 september verzorgt ze na de officiële opening drie workshops over haar boeken. Ook geeft ze schrijftips aan de leerlingen uit de klassen 3 havo en vwo.

Het project wordt woensdag 16 oktober afgesloten met een bezoek aan het Anne Frank Museum. Meer informatie over de tentoonstelling staat op: www.annefrank.org. 

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.