J

Gymnasium

Gymnasium

Het gymnasium is een zesjarige opleiding en wordt aangeboden op de locatie Raai in Drachten. Je begint in een havo/vwo brugklas en krijgt alle op het lesrooster voorkomende vakken. Vanaf leerjaar 2 kun je kiezen voor het gymnasium. Naast de gewone schoolvakken krijg je les in Grieks en Latijn. Verder verdiep je je in de Griekse en Romeinse cultuur met het vak Klassieke Culturele Vorming (kcv). In leerjaar 1 krijgen alle vwo-leerlingen van locatie Raai een oriëntatieprogramma op de klassieke talen en culturen aangeboden, zodat ze een goede keuze kunnen maken tussen atheneum of gymnasium.

Aan het einde van leerjaar 3 kies je een profiel. Een profiel is een samenhangend vakkenpakket. Er zijn vier verschillende profielen:

  • cultuur en maatschappij (C&M)
  • economie en maatschappij (E&M)
  • natuur en gezondheid (N&G)
  • natuur en techniek (N&T)

Welk profiel je kiest, is afhankelijk van de vervolgstudie die je wilt gaan doen. De mentor en de decaan begeleiden jou bij het maken van een profielkeuze.

Vanwege de vakken Grieks en Latijn zijn er voor gymnasium-leerlingen verschillende excursies, waaronder naar Xanten (Duitsland) en Rome (Italië).

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.