CSG Liudger
Profielen Splitting Drachten
Profielen basis- en kaderberoepsgerichte leerweg
Doe je de basis- of kaderberoepsgerichte leerweg, dan kun je vanaf leerjaar 3 kiezen uit 7 profielen. Wil je meer weten over de profielen? Selecteer dan hieronder het profiel van jouw voorkeur.
Profiel Zorg en Welzijn
Bij het profiel Zorg &Welzijn word je klaargestoomd voor de wereld van de gezondheidszorg. Ben jij iemand die graag klaarstaat voor anderen, heb je veel geduld en kun je goed luisteren? Dan is dit profiel wellicht geschikt voor jou! Er zijn altijd mensen die extra zorg nodig hebben, zoals ouderen, gehandicapten, maar ook kinderen. Bij dit profiel kun je kiezen tussen het vak wiskunde of maatschappijkunde.
Wie ben jij?
Vind je het leuk om met mensen om te gaan of te werken? Dan past het profiel Zorg en Welzijn wellicht bij jou!
Wat leer je?
- werken met kinderen, ouderen en patiënten
- uitvoeren van receptiewerk
- voeding en huishouding
Keuzemodules
- kinderen
- uiterlijke verzorging
- facilitaire dienst
- voeding
Profiel Economie en Ondernemen
Economie en Ondernemen is een heel breed profiel waar je veel kennis opdoet, die je helpt in het bedrijfsleven. Ben je geïnteresseerd in Economie en de zakelijke aspecten in het leven, dan is dit een heel geschikt profiel voor jou. Met dit profiel kun je later als receptioniste bij een bank of hotel aan de slag of een administratieve functie uitoefenen. Ook zou je in een winkel kunnen werken als verkoper, inkoper, etaleur of magazijnmedewerker van jouw favoriete modezaak. Bij dit profiel kun je kiezen voor het vak wiskunde of Duits.
Wie ben jij?
Vind jij rekenen leuk, ben je een beetje creatief en vind je het leuk om met mensen om te gaan? Dan is het profiel Economie en Ondernemen wellicht iets voor jou!
Wat leer je?
- werken met Word, Powerpoint en Excel
- promoten, presenteren en verkopen
- (verkoop)gesprekken voeren
- bedrijfsplan, website en styling
Keuzemodules
- logistiek
- administratie
- secretarieel
- commercieel
Profiel Dienstverlening en Producten
Binnen het profielvak Dienstverlening en Producten kun je kiezen voor vakken gericht op sport of vakken gericht op creatief. Lijkt je dit leuk? Dan past dit profielvak bij jou! Bij dit profiel kun je kiezen uit twee vakken. Je kunt kiezen uit de vakken wiskunde, biologie of algemene economie.
Wie ben jij?
Doe jij niet graag hetzelfde, ben je creatief en/of sportief? Dan is het profiel Dienstverlening en Producten wellicht iets voor jou!
Wat leer je?
- organiseren van activiteiten
- presenteren, promoten en verkopen
- producten maken en verbeteren
- een digitaal product maken
Keuzemodules
Je kunt kiezen uit keuzemodules gericht op sport (veiligheid, voeding, dienstverlening en beweging) of creatief (tekenen, schilderen, mode, design, illustreren en vormgeving).
Profiel Bouwen, Wonen en Interieur
Lijkt het je leuk om in de bouw te werken, meubels te ontwerpen en/of maken of een compleet interieur te ontwerpen? Dan past het profiel Bouwen, wonen en interieur wellicht bij jou. De profielgebonden vakken die je moet volgen zijn Natuur- en scheikunde (NaSk1) en Wiskunde.
Wie ben jij?
Ben jij geïnteresseerd in timmeren, het ontwerpen en maken van meubels, het ontwerpen van interieurs of infratechniek? Dan zit je helemaal goed bij het profiel Bouwen, Wonen en Interieur.
Wat leer je?
- maken van hout- en meubelverbindingen
- bouwkundig tekenen en ontwerpen (2D en 3D)
- werkvoorbereiding
- ontwerpen en design
- werken met machines
Keuzemodules
Bij het profiel Bouwen, Wonen en Interieur kun je uit veel keuzemodules kiezen. Van metselen, duurzaam bouwen, schilderen, glaszetten, meubelmaken, stofferen tot interieurontwerp en -design.
Profiel Mobiliteit en Transport
Het profiel Mobiliteit en Transport leert jou de techniek achter allerlei vervoersmiddelen. Van een fiets, motor en auto tot vrachtwagen. Je leert basisdingen als een fietsband plakken en lampen afstellen, maar bijvoorbeeld ook hoe je routes kunt plannen die een vrachtwagen moet rijden. Als je interesse hebt in het repareren van dingen, dan is dit profiel wellicht wat voor jou. Met deze opleiding kun je later beroepen uitoefenen als monteur, autoschadehersteller en vliegtuigonderhouder. De profielgebonden vakken die je moet volgen in dit profiel zijn natuur- en scheikunde (NaSk1) en Wiskunde.
Wie ben jij?
Vind jij (motor)voertuigentechniek en alles wat met transport te maken heeft interessant en ben jij graag praktisch bezig? Dan past het profiel Mobiliteit en Transport wellicht bij jou!
Wat leer je?
- reparaties
- verlichting
- uitlezen apparatuur
- routes plannen
- laden en lossen
Keuzemodules
Bij het profiel Mobiliteit en Transport kun je uit veel keuzemodules kiezen. Van autoschadeherstel, elektronica, fietstechniek, carrosseriebouw tot magazijnwerkzaamheden.
Profiel Produceren, Installeren en Energie
Het profiel Produceren, Installeren en Energie is een combinatie van installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek. Aan de hand van tekeningen leer je hoe installaties en producten in elkaar zitten. Die tekeningen en producten moet je ook zelf maken. Als het je leuk lijkt om alles te leren over verschillende materialen, gereedschappen, maar ook veiligheidsregels en -voorschriften, dan is dit profiel misschien wat voor jou! De profielgebonden vakken die je moet volgen in dit profiel zijn natuur- en scheikunde (NaSk1) en Wiskunde.
Wie ben jij?
Vind jij techniek interessant en heb je gevoel voor metaal-, elektro- of installatietechniek? Dan is het profiel Produceren, Installeren en Energie iets voor jou!
Wat leer je?
- ontwerpen en maken van installaties
- bewerken en verbinden van materialen
- besturen van machines
- monteren van installaties
Keuzemodules
Bij het profiel Produceren, Installeren en Energie kun je uit veel keuzemodules kiezen. Van CNC-technieken, drone-techniek, metaal bewerken, verspanen, slimme techniek, procestechniek tot duurzame energie.
Profiel Groen
Groen is overal! Planten, bloemen, dieren, voeding, water, technologie en duurzaamheid. Je maakt er allemaal kennis mee als je kiest voor het profiel Groen. Je leert wat voor invloed de groene sector heeft op het leven en onze maatschappij. Dit doe je o.a. door samen met je klasgenoten te werken aan echte projecten uit de regio. Daarnaast ga je aan de slag met jouw kwaliteiten, talenten en toekomstplannen, zodat je goed voorbereid bent op een duurzame toekomst vol technologie en je vervolgopleiding. Waar je in de toekomst ook mee verdergaat: groen kom je namelijk overal tegen. De profielgebonden vakken die je moet volgen in dit profiel zijn biologie en Wiskunde.
Wie ben jij?
Ben jij geïnteresseerd in planten, dieren, voeding, duurzaamheid en/of recreatie? En zoek je een breed profiel? Dan is het profiel Groen wellicht iets voor jou!
Wat leer je?
- groene productie
- verkopen van producten
- vergroening stedelijke omgeving
- groene vormgeving en verkoop
Keuzemodules
Bij het profiel Groen kun je uit veel keuzemodules kiezen. Van dierhouderij, voeding en gezondheid, bloemsierkunst, water-, milieu- en landschapsbeheer tot ondernemen.
Contactgegevens
Vragen? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens.
0512 305 700
splitting@csgliudger.nl





