Coronavirus

Op deze pagina lees je de laatste updates over het coronavirus en (verwijzen we naar) de geldende maatregelen in het voortgezet onderwijs.  

Hoe zit het met de coronamaatregelen bij ons op school? Je leest het hier. 

Het kabinet heeft op 15 februari 2022 bekendgemaakt dat Nederland weer open gaat. Het versoepelen van de coronamaatregelen geldt ook voor het voortgezet onderwijs. Daarmee vervalt een groot deel van de huidige maatregelen. 

Versoepelingen in drie stappen
Het kabinet kiest ervoor om de versoepelingen in stappen in te voeren.  Het eerste deel van de versoepelingen gaat in per direct (16 februari) in. Op vrijdag 18 februari en vrijdag 25 februari zijn er opnieuw versoepelingen. Hieronder ziet u per wanneer welke versoepelingen in het onderwijs gelden.

Per 16 februari:              
Ouders/verzorgers zijn weer welkom op school voor gesprekken of activiteiten.

Per 18 februari:               
Isolatieduur voor met covid besmette personen ingekort van minimaal 7 naar minimaal 5 dagen. Voorwaarde is wel dat de betreffende persoon minimaal 24 uur klachtenvrij is.

Per 25 februari:               
Geen mondkapje meer nodig (bij verplaatsingen) in de school.

 Maatregelen en adviezen die van kracht blijven in het onderwijs
De volgende maatregelen en adviezen blijven voorlopig nog van kracht in het onderwijs:

  • Het advies blijft om minimaal twee keer per week een zelftest te doen

  • Leerlingen met neusverkoudheid of andere coronaklachten doen een zelftest. Als de test positief is, gaan ze naar de GGD-teststraat en blijven thuis. Met een negatieve zelftest mag een leerling naar school, maar het dringende advies is wel om bij klachten dagelijks een zelftest te doen.

  • Het dragen van mondkapjes blijft wel verplicht in het openbaar vervoer en dus ook in het leerlingenvervoer.

Leerlingen en medewerkers krijgen het advies om zichzelf 2 keer per week te testen op het coronavirus. Zo helpen ze het coronavirus zo veel mogelijk buiten de schooldeuren te houden. 

Zelftesten zijn gratis beschikbaar op school. Het afnemen van een zelftest is een vrijwillige keuze.

Op school houdt iedereen zich aan de basisregels. Zoals handen wassen en laten testen bij de GGD bij klachten die lijken op corona.

Heb je nog vragen over dit onderwerp?

Voor de volledige, actuele informatie over de maatregelen rondom het coronavirus (in het onderwijs) verwijzen we naar www.rijksoverheid.nl en www.VO-raad.nl.

Voor specifieke vragen of onduidelijkheden, neem gerust contact op met de één van onze locaties. Voor algemene vragen kun je mailen naar ons algemene e-mailadres.