Taalryk-onderwijs

CSG Liudger Burgum en Waskemeer bieden Taalryk-onderwijs aan. Bij Taalryk-onderwijs krijg je een deel van je vakken in het Engels, Fries en Nederlands. Tijdens deze lessen spreek je bijvoorbeeld Engels met je klasgenoten en je docenten. 

Waarom Taalryk?

Natuurlijk is het handig als je je op vakantie in een vreemd land verstaanbaar kunt maken. Maar daarnaast wordt het ‘onder de knie’ hebben van talen ook steeds belangrijker in onze internationaal georiënteerde maatschappij. Wanneer je vreemde talen spreekt, heb je namelijk meer carrièrekansen. En, nog veel belangrijker, het leren van een vreemde taal geeft je zelfvertrouwen een enorme boost! 

Bij CSG Liudger Burgum krijgen alle vwo-leerlingen Taalryk-onderwijs aangeboden. Havoleerlingen kunnen kiezen voor de reguliere havo-opleiding of havo-taalryk. 

Bij Taalryk-onderwijs krijg je de volledige onderbouw (leerjaar 1 t/m 3) meertalig aangeboden en les in het Nederlands, Engels en Fries. Zo bouw je een duidelijke voorsprong bij de talen en specifiek bij Engels op. Deze voorsprong is handig op het hbo of de universiteit, waar Engels steeds meer de voertaal wordt. Aan het eind van de onderbouw kun je in klas 3 een Cambridge-certificaat behalen.

Wat bieden we jou?

  • Je doet ervaring op in het buitenland
  • Je doet internationale contacten op tijdens projecten, gastlessen en excursies
  • Je ontvangt een  Frisia certificaat
  • Je kunt een erkend Cambridge certificaat behalen
  • Taalryk sluit goed aan op de profielen in de bovenbouw van zowel havo als vwo
  • Je taalontwikkeling wordt vergroot door het leren van meerdere talen
  • Je wordt goed voorbereid op de overstap naar de bovenbouw  


Kijk voor meer informatie over CSG Liudger Burgum op www.csgliudger.nl/burgum

Bij CSG Liudger Waskemeer krijgen leerlingen van vmbo-tl, havo en vwo de eerste twee jaren les in meerdere talen. De vakken lichamelijke opvoeding (physical education), godsdienst (religious education), Technologie & Toepassing en modules van geschiedenis (history) worden in het Engels gegeven het vak muziek (musyk) in het Frysk.

Naast het geven van de vakken in de verschillende talen, komen er in het schooljaar ook een aantal projecten voorbij waarbij meertaligheid een belangrijk item is! Op deze manier leer je actief de wereldtaal Engels en het mooie Fries te gebruiken en dat komt je in de toekomst goed van pas!  

Kijk voor meer informatie over CSG Liudger Waskemeer op www.csgliudger.nl/waskemeer

Heb je nog vragen over dit onderwerp?

Neem gerust contact op of kijk op www.taalryk.nl