Technasium
op CSG Liudger Raai

Ben je benieuwd of het Technasium iets voor jou is? Of wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!  

Wat is het Technasium?

Bij het technasium ga je in groepjes aan de slag met opdrachten van bedrijven. Je leert samenwerken, creatieve oplossingen te bedenken voor problemen en deze ook uit te werken in een prototype, maquette of eindproduct. Het gaat om opdrachten die vaak een link hebben met techniek, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en/of biologie. 

Het Technasium is bedoeld voor nieuwsgierige leerlingen die graag willen weten hoe iets in elkaar steekt. En voor de leerlingen die interesse hebben in techniek. In leerjaar 2 kunnen alle havo- en vwo-leerlingen hiervoor kiezen.

Om kennis te maken met het technasium, krijg je in de eerste klas twee periodes lang het vak Onderzoeken & Ontwerpen (O&O). Aan het eind van de eerste klas kun je kiezen of je O&O wilt blijven doen. In klas 3 maak je de keuze of je na het derde jaar door wilt gaan met O&O en er uiteindelijk examen in gaat doen.

Als je in de bovenbouw een Natuur en Gezondheid of een Natuur en Techniek profiel hebt, kun je het vak O&O vanaf leerjaar 4 als examenvak kiezen.

Heb je nog vragen over dit onderwerp?

Neem gerust contact met op met de Technator van CSG Liudger Raai.