Tweetalig Onderwijs
op CSG Liudger Raai

Als je een havo- of vwo-advies hebt, kun je bij CSG Liudger Raai in Drachten, kiezen voor Tweetalig onderwijs (TTO). Meer weten over TTO? Lees dan snel verder! 

Wat is TTO?

Bij tweetalig onderwijs (TTO) krijg je de eerste drie leerjaren minimaal de helft van de vakken in het Engels. De voertaal in deze lessen is Engels en we gebruiken Engelse boeken en lesmethodes. TTO gaat om meer dan alleen de Engelse taal. Je leert veel over Europa, de Europese Unie en internationaal burgerschap. 

Je sluit TTO in de onderbouw af met een Anglia-examen. Als je dit examen met een voldoende afrond, krijg je een Anglia-certificaat.

In de bovenbouw krijg je de vakken weer in het Nederlands, maar volg je een apart programma voor het vak Engels. Bij dit programma ben je op een heel andere manier met de Engelse taal bezig dan tijdens een gewone Engelse les. De focus ligt op het analyseren van teksten en het schrijven van essays. Het programma wordt afgesloten met een examen dat laat zien dat je de Engelse taal op hoog niveau beheerst (IB Language A).

CSG Liudger Raai is een gecertificeerd juniorcollege. Dit betekent dat de opleiding voldoet aan Europese maatstaven.

Heb je nog vragen over dit onderwerp?

Neem gerust contact met ons op.