J

Passend onderwijs

Passend onderwijs

Passend onderwijs is de naam voor de manier waarop vanaf 1 augustus 2014 extra ondersteuning voor leerlingen wordt georganiseerd. Het doel van passend onderwijs zit in de naam: leerlingen onderwijs bieden dat bij ze past. Daarvoor krijgen leerlingen ondersteuning als het nodig is. Het is geen aparte schoolsoort. Passend onderwijs betekent dus dat alle leerlingen de begeleiding krijgen die zij nodig hebben om te kunnen leren. Als het kan op een ‘gewone’ school voor voortgezet onderwijs. En als het beter is op een school voor speciaal onderwijs.

Onze scholengemeenschap werkt vanuit vier kernwaarden: respect, betrokkenheid, veiligheid en ontplooiing. Passend onderwijs, waarbij zoveel mogelijk leerlingen een plek hebben in het reguliere onderwijs bij hen in de buurt, past heel goed bij deze kernwaarden. Als een leerling extra ondersteuning nodig heeft bij zijn ontplooiing, zal de ondersteuningscoördinator kijken of de school de benodigde ondersteuning kan bieden.

CSG Liudger kent 3 vormen van ondersteuning:

  • Basisondersteuning (meedoen)
  • Basisondersteuning plus (meedoen plus)
  • Extra ondersteuning (meerdoen)

Schoolondersteuningsprofiel CSG Liudger
CSG Liudger heeft een ondersteuningsprofiel opgesteld. Dit wordt het SOP genoemd. In de samenvatting SOP staat kort uitgelegd hoe CSG Liudger extra ondersteuning geeft. Elke locatie heeft in een eigen SOP opgeschreven welke ondersteuning ze op de locatie kunnen bieden.

Samenwerkingsverbanden
Scholen binnen een regio werken samen in een samenwerkingsverband. Onze school werkt samen met alle scholen voor (speciaal) voortgezet onderwijs in de regio Zuidoost Friesland binnen het Samenwerkingsverband Zuidoost-Friesland VO. Meer informatie over het samenwerkingsverband Zuidoost-Friesland staat in het rechtermenu onder de kop Samenwerkingsverband Zuidoost-Friesland.

Meer informatie
Voor meer informatie over Passend Onderwijs kan contact opgenomen worden met de locatie of het informatiepunt ouders en leerlingen. Bij het informatiepunt kunnen ouders goede en onafhankelijke informatie krijgen over hun eigen rechten en plichten, de rechten en plichten van de school en het aanbod voor passend onderwijs in de regio Zuidoost Friesland. Het informatiepunt is op werkdagen bereikbaar op het telefoonnummer 0512-799820. Ook kunt u een mail sturen naar info@swvzofriesland.nl of het contactformulier invullen.

 

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.