Digitaal vaardiger door studiemiddag van het InnovatieLabTeam

Om het onderwijs eigentijds en vernieuwend te houden, organiseerde het InnovatieLabTeam (ILT) gisteren inspiratieworkshops op de Splitting voor alle medewerkers van CSG Liudger en PRO Drachten. Door en voor collega’s. De medewerkers konden kiezen uit ongeveer 30 verschillende, inspirerende workshops. Van workshops over iMovie, greenscreens en TikTok tot aan vliegen met Drones. 

‘Het voornaamste doel van deze middag was om de docenten te inspireren en hen kennis te laten maken met digitale middelen. We hopen dat ze hetgeen wat ze in de workshops hebben geleerd toe gaan passen in hun lessen, zodat de nieuwe leertheorieën ook met leerlingen worden gedeeld. Zo zorgen we voor vernieuwend en innovatief onderwijs’, aldus Timo Teitsma, docent en teamlid van het InnovatieLabTeam.

Iedere locatie een Innovatielab
Dit schooljaar heeft het ILT, bestaande uit Timo, Cerdie, Linda, Jacoba, Ingrid en Sifra, als doel om op iedere locatie een Innovatielab in te richten. Binnen het Innovatielab ontwerpen docenten moderne lessen. Ook kunnen zowel leerlingen als docenten hierbinnen werken met de nieuwste technologische toepassingen, zoals drones, VR-brillen, 3D-printers, robots en nog veel meer.

Het is de bedoeling dat alle Innovatielabs met elkaar samen gaan werken, zodat kennis en ervaring met elkaar wordt gedeeld. Met een Innovatielab per locatie is er nog meer mogelijk om het onderwijs te digitaliseren.

Veel animo
Dat er vanuit de docenten behoefte aan deze workshops is, blijkt wel uit het aantal aanmeldingen. Ruim 230 medewerkers hadden zich voor deze middag aangemeld. De middag begon met een inspiratiemarkt, waarna iedereen in groepen uiteen ging. Afhankelijk van de voorkeur, volgden de medewerkers één of twee verschillende workshops. Later dit schooljaar is er een mogelijkheid om een verdiepingscursus op de eigen locatie te volgen.