Werken bij CSG Liudger

Wil jij werken bij een open christelijke scholengemeenschap? Dan is CSG Liudger wellicht op zoek naar jou! Wij bieden leerlingen en medewerkers een uitdagende leeromgeving waar ze zich thuis en gezien voelen. Wij hebben drie scholen in Drachten (Raai, Splitting en PRO Drachten), één in Burgum en één in Waskemeer. 

  • WAAR WIJ VOOR STAAN

Verder kijken, meer zien

Naar school gaan zien wij als een ontdekkingsreis! Er gaan nieuwe werelden voor je open. 

01

Worden wie je wilt zijn

School draait natuurlijk om goed onderwijs. Kennis en vaardigheden opdoen die je nodig hebt voor je vervolgopleiding. 

02

Oog voor elkaar en de wereld

Vanuit onze christelijke identiteit vinden wij het belangrijk dat je mag zijn wie je bent. Onderling respect vinden we superbelangrijk en je zult merken dat er bij ons op school veel aandacht is voor elkaar. 

03

  • Waar wij voor staan

Verder kijken, meer zien

Naar school gaan zien wij als een ontdekkingsreis! Er gaan nieuwe werelden voor je open.

01

Worden wie je wilt zijn

School draait natuurlijk om goed onderwijs. Kennis en vaardigheden opdoen die je nodig hebt voor je vervolgopleiding.

02

Oog voor elkaar en de wereld

Vanuit onze christelijke identiteit vinden wij het belangrijk dat je mag zijn wie je bent. 

03

  • GOED OM TE WETEN

Open sollicitatie, organisatie en voorwaarden

Wil je een open sollicitatie sturen, meer informatie over CSG Liudger en onze arbeidsvoorwaarden? Open dan de info hieronder! 

Ook wanneer er geen passende vacatures zijn, willen we graag in contact komen met gedreven mensen die geïnteresseerd zijn in werken bij CSG Liudger. Je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae kun je richten aan:

CSG Liudger
Postbus 715
9200 AS Drachten
of per email: vacatures@fierderonderwijs.nl

Je sollicitatiebrief wordt één maand bewaard. Mocht er in de tussentijd een passende vacature zijn, dan nemen we contact met je op.  

CSG Liudger beschikt over vijf scholen, waarvan drie in Drachten (Raai, Splitting en PRO Drachten), Burgum en Waskemeer. Wil je meer weten over het beleid van onze scholengemeenschap? Lees dan ons strategisch perspectief. 

Per 1 augustus 2022 bestaat Fierder Onderwijs, een stichting ontstaat uit de bestuurlijke fusie tussen drie scholengemeenschappen: CSG Liudger, Dockinga College en Lauwers College. Fierder Onderwijs biedt dan vanuit 11 scholen christelijk voortgezet onderwijs aan: praktijkonderwijs, vmbo,  havo, atheneum en gymnasium. De scholen zijn gevestigd in Buitenpost, Burgum, Dokkum, Drachten, Grijpskerk, Kollum, Schiermonnikoog en Waskemeer.  

CSG Liudger is aangesloten bij de onderwijscoöperatie Fricolore.  Fricolore is een samenwerkingsverband van zestien scholen voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Friesland en de Noordoostpolder. In dit netwerk worden dezelfde uitgangspunten gedeeld en vindt samenwerking plaats bij het leveren van kwaliteit en personele ontwikkeling, onder de aanduiding Fricolore Akademy heeft Fricolore ook een eigen opleidingsinstituut voor personeel. Meer informatie over Fricolore staat op www.fricolore.nl.

CSG Liudger biedt haar medewerkers in de eerste plaats een prettig werkklimaat met een open en informele cultuur. Daarnaast zijn natuurlijk de arbeidsvoorwaarden belangrijk. Al onze medewerkers vallen onder de cao-vo. Naast de standaard arbeidsvoorwaarden bieden we nog een aantal secundaire arbeidsvoorwaarden:
gratis dekking tegen (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid
– korting op diverse verzekeringen (waaronder ziektekostenverzekering)
opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
een fietsregeling
bedrijfsfitness
verschillende spaarregelingen

Een van de speerpunten van CSG Liudger is duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. Wij willen dat onze medewerkers op een gezonde manier kunnen werken en vitaal kunnen blijven. Daarom hebben wij het project KWIEK! ingezet. KWIEK! biedt instrumenten die onze medewerkers kunnen gebruiken om vitaal en gezond te kunnen werken. Zo hebben we bijvoorbeeld een generatieregeling en kennen we ondersteuning van mantelzorgers. Op onze locaties is een KWIEK! ambassadeur aanwezig om medewerkers wegwijs te maken op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

 

Schoolopleides
CSG Liudger profileert zich als opleidingsschool en heeft voor alle vijf scholen een opleider in de school. De opleiders werken nauw samen met de opleidingsinstituten in de regio en bieden een leerwerkplek voor leraren in opleiding en stagiaires. Wil je weten wie de opleiders zijn? Neem dan contact op via personeelszaken@csgliudger.nl.

Introductieprogramma
Alle nieuwe docenten volgen een introductieprogramma van drie jaar. Met dit programma begeleiden we onze nieuwe collega’s in hun ontwikkeling met het accent op persoonlijke aandacht. We willen hiermee bereiken dat onze nieuwe collega een waardevolle medewerker wordt en een goede werkplek vindt.

CSG Liudger maakt deel uit van FROSK. FROSK staat voor Fryske Opliedings Skoalle. Het is een partnerschap van de NHL-Stenden en de RUG aangevuld met scholen die stageplekken en begeleiding bieden. Deze scholen zijn: Simon Vestdijk (Harlingen), RSG Magister Alvinus (Sneek), CSG Liudger (Drachten), OSG Singelland (Drachten) en CSG Bogerman (Sneek).

Voor FROSK staan persoonlijke aandacht, ruimte voor eigenheid/authenticiteit, betekenisvol leren, aandacht voor talent en de klik tussen student en school en tussen student en begeleider centraal. ‘Coachen op kwaliteiten’ en ‘aansluiten bij de eigen kracht’ staan in de begeleiding voorop. Daarnaast wil de FROSK expliciet bijdragen aan het verkrijgen van een breed beeld van de professionaliteit van het docentschap. De diversiteit in leeromgevingen van de opleidingen en verschillende VO-scholen en -locaties bieden de mogelijkheid met veel verschillende contexten kennis te maken. Meer informatie over FROSK staat op www.frosk.frl.

Verder kijken, meer zien

Naar school gaan zien wij als een ontdekkingsreis! Er gaan nieuwe werelden voor je open. Met je docenten, klasgenoten en je coach ga je deze werelden verkennen. Denk aan cultuur of techniek, maar ook nieuwe beroepen en maatschappelijke ontwikkelingen. Bij ons leer je verder te kijken, waardoor je ontdekt hoe rijk de wereld is waarin we leven.

Worden wie je wilt zijn

School draait natuurlijk om goed onderwijs. Kennis en vaardigheden opdoen die je nodig hebt voor je vervolgopleiding. Wij zorgen voor moderne onderwijsvormen en de nieuwste technologieën. Zo hebben we bijvoorbeeld een technasium, bieden we meertalig en tweetalig onderwijs aan en beschikken we over een eigen Innovatielab.

Oog voor elkaar en de wereld

Vanuit onze christelijke identiteit vinden wij het belangrijk dat je mag zijn wie je bent. Daarom vinden we onderling respect superbelangrijk en zul je merken dat er bij ons op school veel aandacht is voor elkaar. CSG Liudger is een gezellige school waar je je thuis voelt. Want als je lekker in je vel zit presteer je beter. We respecteren ieders persoonlijke keuzes en passen op elkaar. We dagen je uit tot nieuwe ontmoetingen en motiveren je om de samenwerking met anderen aan te gaan.