Doe- en beleefevent Techniek Tastbaar bij CSG Liudger Splitting

Op vrijdag 31 maart staat CSG Liudger Splitting in Drachten in het teken van Techniek Tastbaar; een doe- en beleefevent voor jongeren van 10 t/m 16 jaar. Op deze dag zetten ruim 40 technische bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio zich in, om de jongeren kennis te laten maken met techniek en de bijbehorende opleidingen en beroepen. Het evenement wordt georganiseerd door het Techniek Expertise Centrum Zuidoost-Friesland en Techniek Tastbaar.

Techniek Tastbaar
Tijdens Techniek Tastbaar kunnen de jongeren aan allerlei technische doe-activiteiten en demonstraties deelnemen, zoals: programmeren, 3D printen, ontwerpen op de computer, lassen, kraan bedienen, lampje maken, houtbewerking, een zweefvliegtuig besturen, kennismaken met de werking van elektrische auto’s en nog veel meer. Daarnaast geven de aanwezige bedrijven en scholen informatie en advies over vervolgopleidingen en carrièremogelijkheden.

7 werelden van Techniek
Voor jongeren is het een hele uitdaging om een beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Om ze te helpen is het concept van de ‘7 werelden van techniek’ bedacht. De 7 werelden zijn: mens & gezondheid; energie, water en veiligheid; voeding & natuur; wonen, werken en verkeer; ontwerp, productie en wereldhandel; digitaal, media en entertainment; en hightech & science. Tijdens Techniek Tastbaar staan er uit al deze werelden bedrijven klaar met een leuke activiteit.

Techniek Expertise Centrum
Het Techniek Expertise Centrum (TEC) is een samenwerking tussen het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheden in de regio Zuidoost-Friesland. Het TEC organiseert activiteiten gericht op het bevorderen van de beeldvorming van de technieksector, het interesseren en werven van jongeren voor techniek, het ontwikkelen van innovatief en kwalitatief techniekonderwijs en het (door)ontwikkelen van doorlopende leerlijnen en keuzevakken.

Brant Visser, projectleider TEC Zuidoost-Friesland: ‘Wij zijn ontzettend trots dat zoveel bedrijven en onderwijsinstellingen zich deze dag inzetten om jongeren kennis te laten maken met techniek. We hebben de jongeren hard nodig. Door ze te laten zien hoe leuk techniek is, hopen we dat meer jongeren kiezen voor een technische vervolgopleiding.’

Tijd/locatie
Techniek Tastbaar Drachten vindt vrijdag 31 maart van 10.00 – 18.00 uur plaats bij CSG Liudger Splitting, Leerweg 2 in Drachten. Toegang tot het evenement is gratis.

Aanwezige bedrijven
De volgende bedrijven zijn 31 maart aanwezig:
– AB Vakwerk
– ABD Renault
– Alewijnse
– Barkmeijer Shipyards
– Bouwgroep Dijkstra Draisma
– Bouwen aan de bouw
– Breman Woningbeheer Noord
– Carrosseriefabriek Heiwo B.V.
– De Vries Scheepsbouw Makkum B.V.
– DonkerVeenstra
– End of April
– European Aerosols
– FABLab Drachten
– Frysk Lab – FERS
– ROC Friese Poort
– Friesland College
– Garage Rinsma
– JC-Electronics
– Leenstra B.V.
– Medipoint Drachten
– NTS Norma
– OBM
– OOC  en HK Mobile
– Schadenet van den Brug
– Schildersvakopleiding Friesland
– Schot Verticaal Transport
– Sparck Technologies
– Stertil B.V.
– Technopark
– Top Medical Team
– Van der Heide
– Van der Wiel, Envico en DBG
– VBI Schuilenburg Beton
– Vliegclub Hoogeveen
– Wensink
– YP Your Partner B.V.
– Ziekenhuis Nij Smellinghe (Radiologie)

Meer informatie
Meer informatie over Techniek Tastbaar staat op www.techniektastbaar.nl.