Filmdag: maak je eigen animatiefilm

Dit keer geen theater-, toneel-, of cabaretvoorstelling in De Lawei maar met z’n allen een animatiefilm maken onder begeleiding van professionele kunstenaars/filmmakers. Vrijdag 28 januari was het zo ver alle Vwo 4 ckv leerlingen kregen les in De Lawei in plaats van op school.

In samenwerking met De Lawei en One Day Artist maakten de leerlingen kennis met het medium film. Dat betekende dat ze die dag een workshop gingen volgen en de animatiefilm J’ai perdu mon corps (Ik verloor mijn lichaam) gingen bekijken. Zo kon je bijvoorbeeld een workshop filmgeluiden en muziek, storyboard, filmposter, remake en stopmotion volgen. Het leuke hieraan is, dat al het gemaakte materiaal van deze workshops samen één animatiefilm maken. Een film bedacht door de leerlingen zelf! Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de animatiefilm via deze link. 

Er was ook een filmploeg aanwezig die bezig was met een promotiefilm te maken om andere scholen en cultuuraanbieders te inspireren en te activeren. De workshops werden gefilmd en sommige leerlingen en begeleiders werden geïnterviewd over wat ze van deze dag vonden. Bekijk de promotiefilm via deze link.