Fit de zomer in bij CSG Liudger Burgum

BURGUM – Op woensdag 21 juni jl. organiseerde klas 3-tl van CSG Liudger Burgum een Fit-event voor alle leerlingen van klas 1 en 2. Er was van alles te doen. Van spijkerbroekhangen, een estafette, voetvolley tot een kledingruilbeurs. Ook aan lekkere en gezonde hapjes en drankjes was gedacht.

Leren door te doen

In klas 3 volgen alle leerlingen van de theoretische leerweg een praktijkgericht vak. Bij dit vak worden er per 10 weken verschillende projecten aangeboden. De projecten hebben een link met de thema’s zorg, ICT & techniek, ondernemerschap, sport, enz. Bij de projecten wordt het regionale bedrijfsleven betrokken. Ook oriënteren de leerlingen zich op het mbo. “De leerlingen ontdekken zo niet alleen waar hun talenten liggen, maar maken ook kennis met de regio,” aldus Jannechien van de Kooi, teamleider CSG Liudger Burgum.

Fit-event

Deze periode kregen de leerlingen de opdracht om een uniek fit-event te organiseren, met als doel leerlingen van klas 1 en 2 in beweging te brengen en bewust te maken van hun omgeving, het milieu en de gezondheid.

Het programma van het Fit-event bestond uit activiteiten op het gebied van leefstijl, gezondheid, fitheid en duurzaamheid. De leerlingen van klas 1 en 2 kregen allemaal een stempelkaart met daarop een overzicht van de activiteiten. Met de sport- en spelactiviteiten konden de leerlingen munten verdienen. De muntjes konden ze vervolgens inruilen voor iets lekkers. Jannechien: “Ik ben enorm trots op klas 3. Ze hebben een fantastisch event neergezet. Klas 1 en 2 heeft genoten!”