Gratis dagboek voor alle leerlingen van de Splitting

Ruim 900 leerlingen van CSG Liudger Splitting hebben deze week een gratis exemplaar van het dagboek ‘Het Achterhuis van Anne Frank’ cadeau gekregen. Met dit initiatief wil de school de leesvaardigheid bevorderen en aandacht besteden aan de Tweede Wereldoorlog.

De boeken werden op verschillende momenten overhandigd. Annie Deinum, docent Fries en Nederlands deed dit op zeer bijzondere wijze. Ze heeft het boek gepresenteerd aan de hand van een boekendoospresentatie. Ze had alleen geen boekendoos meegenomen, maar een oude koffer. Een koffer zoals gedeporteerden meenamen op weg naar de kampen. In de koffer zaten voorwerpen met een kaartje. Op de kaartjes stonden korte citaten uit het boek. Door het boek op deze manier te presenteren, beseften de leerlingen heel goed de impact van zoveel vrijheidsbeperkingen. Anne kon niet naar school, niet naar buiten en niet afspreken.

Bij CSG Liudger Splitting wordt veel aandacht besteed aan het bevorderen van de leesvaardigheid. Lezen is belangrijk en moet leuk zijn. Vanaf komend schooljaar biedt de school een extra uur leesvaardigheid aan. ‘Tijdens dit uur gaan we op een zinvolle manier leesteksten behandelen van diverse vakken, maar ook mooie boeken lezen en voorlezen,’ aldus Baukje Adema, docent Nederlands.