Klas 3 vwo-meertalig van CSG Liudger Burgum op reis naar Ierland

In de vroege ochtend van 14 maart vertrokken de leerlingen van klas 3 vwo-meertalig samen met een aantal docenten naar de Ierse stad Cork, om daar de Ierse taal en cultuur te verkennen. De reis is onderdeel van Taalryk-onderwijs dat deze leerlingen volgen. Hierbij krijgen ze lessen in zowel het Fries en Nederlands als in het Engels.

“Bij talen horen landen en culturen”, meent Linda Kastelijn, docent Engels en aardrijkskunde en coach op CSG Liudger Burgum. “Deze hebben we dan ook zeker verkend.” Zo is er onder andere een bezoek gebracht aan de Ierse kliffen, volgden de leerlingen lessen op een Ierse school en dansten de leerlingen samen met Ierse studenten een Ierse dans.

“De leerlingen hadden geen enkele moeite om in het Engels te communiceren met de Ierse studenten en er werd onderling veel informatie over zowel de Nederlandse als Ierse cultuur uitgewisseld. Ook het weer was typisch Iers; er kwamen 4 seizoenen in een dag voor”, blikt Linda Kastelijn terug.

Het bezoek aan Ierland was educatief en gezellig tegelijk, allemaal te danken aan de enthousiaste leerlingen en docenten. Bedankt Fokke de Haan voor de organisatie!

 

Wil je meer weten over Taalryk? Lees meer…