Spanning en sensatie tijdens de finale van het Liudger Drone Event 2024

Op donderdag 20 juni beleefden alle eerstejaars van CSG Liudger, PRO Drachten en de vmbo-VAKschool van het Dockinga College een dag vol technologie en innovatie tijdens de derde editie van het Liudger Drone Event. De leerlingen konden deelnemen aan tal van activiteiten. Van programmeren met drones en een race simulator tot een escaperoom en een augmented reality parcours. Ieder dagdeel werd afgesloten met de Drone Cup Finals; een spannende strijd tussen de verschillende scholen.

Liudger Innovatielab

Het Liudger Drone Event is een initiatief van het Innovatielab Team (ILT), welke bestaat uit medewerkers van PRO Drachten en alle scholen van CSG Liudger. Samen runt het team het Liudger Innovatielab, met als doel om leerlingen en medewerkers te inspireren. Ook organiseert het ILT schooloverstijgende activiteiten zoals het Liudger Drone Event.

Drone Event

Met het Liudger Drone Event wil het ILT leerlingen kennis laten maken met de werking en toepassing van drones en andere technologieën en docenten van CSG Liudger, het Dockinga College en PRO Drachten inspireren om gebruik te maken van moderne leertechnologieën in hun lessen.

Onderwijsproject

Het Liudger Drone Event is een onderwijsproject voor alle eerstejaars van CSG Liudger en PRO Drachten, en sinds dit jaar ook voor eerstejaars van de vmbo-VAKschool van het Dockinga College. Op het programma stond de afgelopen maanden een kick-off, gastlessen, projectlessen en het Drone Event. Tijdens de projectlessen ontwierpen de leerlingen een obstakel. De obstakels vormden 20 juni een indrukwekkend en kleurrijk droneparcours in Sportcentrum Drachten.

Drone Cup Finals

De scholen gingen de strijd aan om te laten zien dat zij het beste droneteam van 2024 zijn. De prijs voor ‘beste piloot’ ging in de eerste ronde naar leerlingen van CSG Liudger Waskemeer. Leerlingen van PRO Drachten namen de prijs voor het mooiste obstakel in ontvangst. ,,Ik vond het erg leuk, vooral het vliegen met de drones zelf. Hoewel ik goed heb geoefend, blijft zo’n finale altijd spannend, maar het ging supergoed”, aldus één van de beste dronepiloten.

Het Liudger Drone Event werd georganiseerd in samenwerking met FutureMindz, DronEducation, VR op locatie, Firda, Dr88Vibes en Brandweer Fryslân. Meer informatie over het Liudger Innovatielab staat op www.csgliudger.nl/innovatielab.