Regiofinale FIRST LEGO League

Vrijdag 13 december 2019

Op vrijdag 13 december organiseren NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger één van de regiofinales van de FIRST LEGO League. De FIRST LEGO League is een internationale wedstrijd, waarbij basis- en voortgezet onderwijs leerlingen in teams uitgedaagd worden om de maatschappelijke rol van wetenschap en technologie te ontdekken aan de hand van uitdagende opdrachten.

In Drachten doen 24 wedstrijdteams mee! Tijdens de regiofinale worden ze beoordeeld op: een presentatie over het centrale thema, een missie met een legorobot in de wedstrijdarena, robottechniek en teamwork. Dit jaar is het thema City Shaper. De teams moeten uitvindingen en innovaties bedenken rondom het ontwerpen, bouwen en leven in hun dorp of stad van de toekomst.

Rondom de wedstrijdarena worden allerlei doe-activiteiten voor de deelnemende teams, hun supporters en andere belangstellenden georganiseerd. Van vliegen met drones, de wereld ontdekken door een VR-bril tot een techniek experience.

Locatie
CSG Liudger / locatie Raai
Leerweg 1
Drachten

Programma
13.00 uur: opening
13.20 uur: start wedstrijden + doe-activiteiten
17.05 uur: finales
17.45 uur: prijsuitreiking
18.00 uur einde

Onderwijsproject
De regiofinale in Drachten wordt voor en door leerlingen georganiseerd. Er is op de dag o.a. een rol weggelegd voor studenten van de mbo-opleidingen Onderwijsassistent, Podiumtechniek, Audiovisueel Specialist en Fotografie van ROC Friese Poort en leerlingen van het Technasium van CSG Liudger.

Meer informatie
Wilt u in 2020 ook meedoen aan de FIRST LEGO League? Of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op via onderstaand formulier of kijk op www.firstlegoleague.nl.

  • *
  • *
  •  
  • * velden zijn verplicht.

 


  • Weekthema Oase: Vraag het maar!

    Durf jij vragen te stellen? Door vragen te stellen, leer je, word je wijzer en kom je verder.

    lees meer

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer info@csgliudger.nl 0512 305 700