Boekenfonds

CSG Liudger heeft een eigen boekenfonds. Het boekenfonds regelt de inkoop en uitleen van boeken voor alle leerlingen van de scholengemeenschap. 

Informatie over het boekenfonds

Studieboeken voor reguliere opleidingen in het voortgezet onderwijs worden gratis aan de leerlingen ter beschikking gesteld. Bij ons op school worden de boeken in bruikleen aan de leerling ter beschikking gesteld. De boeken blijven wel eigendom van CSG Liudger.  

Wij vertrouwen erop dat leerlingen van CSG Liudger zorgvuldig met de ter beschikking gestelde boeken omgaan. Daarom vragen we geen borg voor het lenen van de boeken. Wel hebben we een bruikleenovereenkomst opgesteld. 

CSG Liudger biedt in samenwerking met Studieboekenleverancier Van Dijk de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief een rekenmachine aan te schaffen voor het onderwijs bij CSG Liudger. Het benodigde type rekenmachine verschilt per school. 

Hoe werkt het?
Let op: voor deze samenwerking is een tijdelijke webshop geopend. Bestellen van een rekenmachine via de webshop van Van Dijk is mogelijk van 1 juli t/m 6 september 2024. 

  1. Bezoek de webshop: 
    www.vandijk.nl/boekenlijst/Liudger
  2. Selecteer de juiste periode: 2024-2025.
  3. Klik op de gewenste school en bestel de aangegeven rekenmachine. 
  4. Je kunt de rekenmachine afrekenen via een iDEAL betaling. 
  5. Op het door jou opgegeven e-mailadres ontvang je een bevestiging van de bestelling.
  6. De rekenmachine wordt daarna via de post bij jou op het ingevulde adres geleverd.

Mocht je op een andere wijze de rekenmachine willen aanschaffen, dan kun je in de webshop van Van Dijk bekijken welk type rekenmachine nodig is. Hier staan per school de rekenmachines beschreven (merk, typenummers en functionaliteiten).

Mocht je vragen hebben over het bestellen via de website, dan kun je van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur telefonisch contact opnemen met de leverancier via telefoonnummer 088 – 2030303 of per mail via info@vandijk.nl.

Ontbreekt er een boek in het boekenpakket of is een boek in het pakket onbruikbaar? Dan vragen we je om dit binnen 14 dagen na ontvangst van het boekenpakket door te geven via het online meldformulier ontbrekende of onbruikbare studieboeken. Je krijgt dan zo snel mogelijk (in ieder geval binnen één maand) het ontbrekende en/of vervangende boek. 

Liever op papier?
U kunt het meldformulier ontbrekende en onbruikbare studieboeken ook uitprinten, invullen en opsturen naar onderstaand postadres. Vergeet hierbij de postzegel/frankering niet.

CSG Liudger
T.a.v. Boekenfonds
Postbus 715
9200 AS  DRACHTEN

Is een boek uit jouw boekenpakket beschadigd? Dan vragen we je om dit binnen 14 dagen na ontvangst van het boekenpakket door te geven via het online meldformulier beschadigingen. Wij houden hier dan rekening mee bij het inleveren aan het einde van het schooljaar. 

Let op: Ontbreken er boeken of zitten er onbruikbare boeken in het boekenpakket? Gebruik daarvoor het meldformulier Ontbrekende en/of onbruikbare boeken.

Liever op papier?
U kunt het meldformulier beschadigingen ook uitprinten, invullen en opsturen naar onderstaand postadres. Vergeet hierbij de postzegel/frankering niet.

CSG Liudger
T.a.v. Boekenfonds
Postbus 715
9200 AS  DRACHTEN

Het beheer en de uitvoering van het boekenfonds is voor alle scholen van CSG Liudger in handen van de boekenfondscoördinator. De boekenfondscoördinator is het aanspreekpunt voor de leerlingen op de school en bereikbaar via het algemene nummer van de desbetreffende school.

Csg Liudger Burgum                  

dhr. M. Polet

CSG Liudger Raai                        

mevr. M. Wiersma

CSG Liudger Splitting                  

dhr. M. Stelpstra

CSG Liudger Waskemeer         

mevr. W. de Vries

Havotop Burgum

mevr. G. Geertsma

Algemene vragen over studieboeken of het boekenfonds? Neem contact op via leermiddelen@fierderonderwijs.nl.

Heb je nog vragen over dit onderwerp?

Neem dan gerust contact op met de boekenfondscoördinator via onderstaand e-mailadres.