J

Schoolkosten

Schoolkosten

Het volgen van onderwijs bij CSG Liudger is zoals de wet voorschrijft kosteloos. Dit betekent dat ouders niet hoeven te betalen voor het reguliere onderwijs en voor de schoolboeken en/of leermiddelen. Als school ontvangen wij echter niet voldoende middelen om het aansprekende onderwijs dat wij onze leerlingen willen bieden ook te kunnen betalen. Wij vragen daarom van de ouders een vrijwillige bijdrage. Daarnaast vragen wij om een bijdrage in eventueel overige kosten die horen bij een gekozen opleiding of een excursie of andere activiteit indien de leerling hiervoor vrijwillig gekozen heeft.

Vrijwillige ouderbijdrage
De vrijwillige ouderbijdrage wordt gebruikt voor betaling van onder andere de collectieve schoolongevallenverzekering, gebruikerslicenties en kosten van bibliotheek en mediatheek aanschaf en onderhoud van boeken, materialen en abonnementen.

Overige kosten
De overige kosten kunnen worden gesplitst in kosten die behoren bij de gekozen opleiding en de kosten voor deelname aan excursies en/of activiteiten waarvoor een leerling zich vrijwillig kan opgeven.

Digitale leermiddelen
Met ingang van het schooljaar 2019-2020 werken alle leerlingen in leerjaar 1 met een eigen digitaal leermiddel op CSG Liudger. Bij locatie Burgum, Waskemeer en Raai wordt gebruik gemaakt van laptops en bij locatie Splitting van iPads. Voor de leerlingen van locatie De Ring is dagelijks een laptop ter beschikking.

Ouders kunnen een laptop of iPad aanschaffen via CSG Liudger. Bij het bestellen, uitleveren en het verlenen van service, werkt CSG Liudger samen met een externe partij. Door met één partij samen te werken kunnen de laptops en iPads tegen een sterk gereduceerd tarief en met garantie worden aangeboden. Daarnaast kunnen ouders kiezen voor een servicepakket in geval van schade. CSG Liudger stelt software beschikbaar.

Met ouders die geen device aan kunnen schaffen of om principiële bezwaren geen aan willen schaffen, worden afspraken gemaakt. Bijvoorbeeld een betalingsregeling. Het is tevens mogelijk een eigen laptop of iPad mee te nemen, mits deze voldoet aan de specificaties van CSG Liudger. Meer informatie over de digitale leermiddelen staat op www.csgliudger.nl/device.

Voor vragen kunt u contact opnemen via schoolkosten@csgliudger.nl.

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.